Algemene informatie - Oranje buurt

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

 

De Oranjebuurt is een wijk die grotendeels vlak na de oorlog is gebouwd en bestaat uit de Prinses Margrietweg, Prinses Ireneweg en de Burgemeester Verweijlaan, Prinses Marijkeweg en het eerste gedeelte van de Willem de Zwijgerweg.
Vroeger werd deze buurt ook “de Rooie Buurt” of de “Rooie Pannenbuurt” genoemd, maar toen in 2008 de woningbouwvereniging (toen nog BetuwsWonen) besloot om de wijk grondig te renoveren is er een nieuwe naam bedacht en zo is De Oranjebuurt geboren.

Vanaf april 2008 is de woningbouwvereniging in samenwerking met de bewoners van 119 huurwoningen d.m.v. diverse bijeenkomsten, excursies en workshops tot een renovatieplan gekomen. Vlak na de Pasen in 2010 is gestart met de eerste fase en een goed jaar later was de gehele renovatie afgerond. Resultaat: wat eerst een wijk was met een sombere, grauwe uitstraling is nu een wijk met vrolijke kleuren en veel afwisseling in de woningen.


 


Tijdens de renovatie is ook de Raad van Oranje in het leven geroepen. Deze raad bestaat uit een aantal bewoners van zowel huurwoningen als koopwoningen uit de diverse straten van De Oranjebuurt. De Raad van Oranje heeft tijdens de renovatie nauw samengewerkt met de woningbouwvereniging en komt nu nog een paar keer per jaar samen om te zien of er in de wijk nog zaken zijn die verbeterd kunnen worden.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu