Openbaargroen en spelen - Oranje buurt

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Sinds het ontstaan van de werkgroep “Groen en Spelen” zijn we verschillende keren bij elkaar geweest met de woonconsulent Christiaan Mateman van KleurrijkWonen, Abdelmalik Boudehan van Mozaïek welzijnsdiensten, Mirjam van Keulen van De Bakkerij en verschillende vrouwelijke bewoners van de Oranjebuurt.

Aan de hand van foto’s, gemaakt door de bewoners, hebben we een beeld gekregen van de staat van het groen en de manieren om speelmogelijkheden te creëren in de wijk. Daarop volgde een gesprek met iemand van de gemeente Geldermalsen om te horen wat hun plannen zijn met groenonderhoud in onze buurt en hoe zij denken over het maken van speelgelegenheden.

De gemeente staat positief tegenover het adopteren van gemeentegrond door bewoners. Op diverse plaatsen in de wijk houden bewoners al stukken groen van de gemeente bij, maar dit moet nog geformaliseerd worden.

Het realiseren van speelgelegenheid kan op het platte vlak op korte termijn. Hierbij moet je denken aan een hinkelbaan, knikkerpotjes en tegels met de beschrijving van een spel wat mooi op de plaats waar de tegel ligt, gespeeld kan worden. Of er ook iets gecreëerd kan worden in de vorm van speeltoestellen is nog niet helemaal duidelijk. Verder laten we onze gedachten gaan over het maken van speelroutes en het betrekken van de speeltuinen op De Schakel en in de Prinses Beatrixweg bij onze wijk.

Via de site kunt u op de hoogte blijven van onze acties. We nodigen de kinderen van de wijk uit om hun ideeën over spelen in de Oranjebuurt naar ons te mailen via onderstaand adres.  

De werkgroep “Groen en Spelen”:
Françoise de Voogd, Evelyn Muller, Suzanne Dirks en Elsa de Bie
Contact kan via oranjebuurt@hotmail.nl    

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu